Πλειάδων Γη Mountain Spa & Resort Booking.com Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα Ξενοδοχείο "Τρίκαλα Κορινθίας Προσφορές για την Ορεινή Κορινθία Ορεινή Κορινθία Όρος Ζήρεια

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στην Ορεινή Κορινθία!

Έναρξη λειτουργίας Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας Παρασκευή 7/12/2012

Το Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας άνοιξε και σας περιμένει να απολαύσετε το θαυμάσιο περιβάλλον της περιοχής και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κέντρου μας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός της Πέμπτης) από 9:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948064102, 6941550983
Email: rabbitZiria@hotmail.com

Πως θα φτάσετε
Από το παραλιακό Ξυλόκαστρο σε σαράντα πέντε λεπτά μέσα από ρεματιές με πλατάνια και δάση ελάτης θα βρεθείτε στα 1.600 μ. Εδώ ανοίγεται μπροστά σας το απέραντο οροπέδιο της Κυλλήνης (Ζήρειας) από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος.
Το Αθλητικό Κέντρο βρίσκεται στο ΒΑ. άκρο του. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές, την ψηλή κορυφή (2.376 μ.), την κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Όλο το οικοσύστημα λόγω της σπανιότητας και ποικιλίας της χλωρίδας του έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή.

Δραστηριότητες

Πίστα αρχαρίων σκι με εκπαιδευτή
Παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς
Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας από σηματοδοτημένο μονοπάτι.
Σκι αντοχής με μεγάλη ποικιλία διαδρομών
Αναβατήρας 500m
Baby lift 180m
Σχολή ski
Ορειβατικό ski στην κορυφή (2374m), με οδηγό.
Snowmobile
Έλκυθρα
Γουρούνες
Μπάκι
Διαδρομές με τζιπ
Περιήγηση στο βουνό με όχημα χιονιού.
Χειμερινή διαβίωση για ομάδες, σύλλογοι, κτλ.
Πεζοπορικές διαδρομές
Paintball
Ο χώρος διατίθεται και για σεμινάρια, κατόπιν ραντεβού.
Παραδοσιακά προϊόντα των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος στη μικρή μας καφετέρια μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

Αξιοθέατα

Λίμνη Δόξα

Σίγουρα θα την επισκεφτείτε κατά την παρουσία σας στην περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Λίμνη Δόξα δείτε την σελίδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτή πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί

Μονή Αγίου Γεωργίου

Πρόκειται για ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 16ο αιώνα Π.Χ. Μεταφέρθηκε εκεί ύστερα από την άνοδο της στάθμης της Λίμνης Φενεού(στο σημείο που τώρα βρίσκεται ο κάμπος υπήρχε φυσική λίμνη η οποία αποξηράνθηκε φυσικά πριν πολλά χρονιά) από το παλιομονάστηρο(το εκκλησάκι που είναι στην μέση της σημερινής λίμνης Δόξας. Η μονή περιλαμβάνει σήμερα ένα τριώροφο οικοδόμημα που περικλείεται από ψηλό λιθόκτιστο περίβολο, με επιβλητικό τριώροφο κωδωνοστάσιο και πυλώνα στη νότια πλευρά.Στο ισόγειο υπάρχουν αποθήκες και βοηθητικοί χώροι. Η αυλή είναι πλακόστρωτη, ενώ εξωτερικές κλίμακες οδηγούν στους εξώστες των ορόφων των κελιών. Το 1740 ο ναός καταστράφηκε από πυρκαγιά και το 1754 ανακαινίσθηκε πλήρως. Στο εσωτερικό του ναού φυλάσσονται ιερά κειμήλια όπως : ασημένια θυμιατά, δισκοπότηρο και εικόνες αγίων. Το μοναστήρι αποτελεί κέντρο έλξης για τους επισκέπτες. Αξίζει να το επισκεφτείτε να γνωρίσετε τον μοναχό που είναι εκεί, να σας πει την πλήρη ιστορία του μοναστηριού και να σας φιλέψει γλυκό τριαντάφυλλο που το φτιάχνει μόνος του.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Φενεού

Το μουσείο βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό. Το μουσείο στεγάζει γλυπτά, ψηφιδωτά και αγγεία που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στην Αρχαία Φενεό. Επίσης υπάρχει το άγαλμα της Θεάς Υγείας (μέρος αυτού) η οποία λατρευόταν την εποχή εκείνη. Το μουσείο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον παρόλο τα λίγα εκθέματα του και αξίζει κανείς να το επισκεφτεί μιας και είναι στον δρόμο του για την Λίμνη Δόξα.

Παναγία των βράχων η Παναγία της Φανερωμένης

Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου. Αποτελεί τα Μετέωρα της Κορινθίας. Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του βράχου και είναι πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ειδικά τα χειμωνιάτικα απογεύματα.

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Φενεού

Εκεί έχουν βρεθεί λίγα από τα ερείπια της πόλης της Αρχαίας Φενεού. Το σημείο αναφέρεται επακριβώς στις περιηγήσεις του Παυσανία. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν πάλι πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το μουσείο της Στυμφαλίας που είναι αφιερωμένο στο Περιβάλλον εγκαινιάστηκε από τον Κάρολο Παπούλια πρόσφατα. Το μουσείο έχει ως σκοπό να καταδείξει την εξάρτιση του ανθρώπου από τη φύση και την αρμονική συνύπαρξη τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας.

Λαογραφικό Μουσείο Φενεού

Πρόκειται για ένα μικρό ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο με ενδιαφέρουσα συλλογή από καθημερινά, παραδοσιακά αντικείμενα, τα οποία δίνουν πολλές πληροφορίες για τις συνήθειες, τα έθιμα και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της περιοχής.