Πλειάδων Γη Mountain Spa & Resort Booking.com Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα Ξενοδοχείο "Τρίκαλα Κορινθίας Προσφορές για την Ορεινή Κορινθία Ορεινή Κορινθία Όρος Ζήρεια

Κεφαλάρι

Το χωριό Κεφαλάρι στα 850 μ. υψόμετρο, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός κ” βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία. Απέχει 130 χλμ. από Αθήνα κ” από Πάτρα και 25 χλμ. από Κιάτο.

Ένας άγνωστος προορισμός για τους πολλούς, γνωστός όμως σε αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης, τη ζωή σε αυτήν, την ηρεμία και την παράδοση. Ο φυσιολατρικός σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει το χωριό για να φτιάξει το ξενώνα του.

Το Κεφαλάρι της Ορεινής Κορινθίας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζήρεια – Κυλλήνη, τόπου γέννησης του θεού Ερμή. Το Κεφαλάρι ή αλλιώς Ντούσια (ονομασία απ’το 1388) μέχρι το 1940 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας με 1200 κατοίκους.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια γραφική πλατεία, κάτω απ’τη σκιά ενός υπεραιωνόβιου πλάτανου (άνω των 130 χρόνων) που δεσπόζει σε αυτήν. Δίπλα της, η πετρόκτιστη εκκλησία και ο παραδοσιακός ξενώνας Αρχοντικό Κεφαλάρι. Στο κάτω μέρος της πλατείας, η πέτρινη βρύση με τα κρυστάλλινα νερά της να ρέουν εδώ και αιώνες. Κατεβαίνοντας το χωριό συναντάτε το παλιό πέτρινο σχολείο και λίγο πιο έξω απ” το χωριό την πηγή, απ” την οποία πήρε το όνομα του.

Από το χωριό ξεκινούν δύο περιβαλλοντικά μονοπάτια, όπου το ένα οδηγεί στη Μεγάλη Σπηλιά και το άλλο στο οροπέδιο και στη κορυφή της Μικρής Ζήρειας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να φτάσουν μέχρι τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και το Σπήλαιο του Ερμή. Επίσης, μπορεί κανείς να γνωρίσει το θεϊκό βουνό της Ζήρειας – Κυλλήνης με jeep ή mountain bike (που διαθέτει ο ξενώνας μας) μέσω του χωματόδρομου που συνδέει το Κεφαλάρι με τη Μάννα και τα Τρίκαλα.

8 kefalari1 xwrio (5)   

    

 

Διαμονή στο χωριό Κεφαλάρι

Αρμονία Boutique Hotel Κεφαλάρι

Αρμονία, ένας μικρός ιδιαίτερος ξενώνας ( Α” κατηγορίας ) στην Ορεινή Κορινθία σε αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870,  προσφέρει πολυτελή διαμονή με ρομαντισμό σε ένα περιβάλλον ζεστασιάς και χαλάρωσης. Με σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας και της Ορεινής Κορινθίας κρατήσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μείναν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, την πέτρα, το ξύλο, το σίδερο, τα υπέρθυρα, τις καμάρες και τις εσωτερικές αυλές. Θέλοντας να δώσουμε μια μοναδική αισθητική στο χώρο, διαλέξαμε με μεράκι και φροντίδα χειροποίητα σκαλιστά έπιπλα, αντικέ φωτιστικά, δαντελένιες κουρτίνες, πίνακες και είδη διακόσμησης ρομαντικού στύλ. Τηλ: 27470 22475 – 6948047558

“Αρχοντικό Κεφαλάρι”kefalari_logo

*Κεφαλάρι

Ενα Αρχοντικό του 1880 στο Κεφαλάρι, στην Ορεινή Κορινθία, το αναπαλαιώσαμε το 2006 με την βοήθεια του μηχανικού μας καθηγητή Απόστολου Παρπαϊρη και το μετατρέψαμε σε ένα ξενώνα ιδανικό για ρομαντικές και ήρεμες διακοπές χειμώνα καλοκαίρι . Δημιουργήσαμε αυτό τον Ξενώνα απο αγάπη στον τόπο απο τον οποίο καταγόμαστε με σεβασμό στις παραδόσεις και στην αρχιτεκτονική του κτηρίου. Βασικά στοιχεία της Αρχιτεκτονικής του είναι τα υπέρθυρα τόξα,φεγγίτες, αψίδα, εσωτερική αυλή, πελεκιτή πέτρα, σίδερα χειροποιήτα στις γωνίες , τοίχοι 90 πόντους.Στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι ξεχωριστό στην περιοχή μας και στους επισκέπτες μας σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές .
Τηλ: +30 6948 047 558 – +30 27470 22 200 – Fax: +30 27470 22 211

Filed Under: Κρυονέρι

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.