Πλειάδων Γη Mountain Spa & Resort Booking.com Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα Ξενοδοχείο "Τρίκαλα Κορινθίας Προσφορές για την Ορεινή Κορινθία Ορεινή Κορινθία Όρος Ζήρεια

Κεφαλάρι

Το χωριό Κεφαλάρι στα 850 μ. υψόμετρο, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός κ” βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία. Απέχει 130 χλμ. από Αθήνα κ” από Πάτρα και 25 χλμ. από Κιάτο.

Ένας άγνωστος προορισμός για τους πολλούς, γνωστός όμως σε αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης, τη ζωή σε αυτήν, την ηρεμία και την παράδοση. Ο φυσιολατρικός σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει το χωριό για να φτιάξει το ξενώνα του.

Το Κεφαλάρι της Ορεινής Κορινθίας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζήρεια – Κυλλήνη, τόπου γέννησης του θεού Ερμή. Το Κεφαλάρι ή αλλιώς Ντούσια (ονομασία απ’το 1388) μέχρι το 1940 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας με 1200 κατοίκους.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια γραφική πλατεία, κάτω απ’τη σκιά ενός υπεραιωνόβιου πλάτανου (άνω των 130 χρόνων) που δεσπόζει σε αυτήν. Δίπλα της, η πετρόκτιστη εκκλησία και ο παραδοσιακός ξενώνας Αρχοντικό Κεφαλάρι. Στο κάτω μέρος της πλατείας, η πέτρινη βρύση με τα κρυστάλλινα νερά της να ρέουν εδώ και αιώνες. Κατεβαίνοντας το χωριό συναντάτε το παλιό πέτρινο σχολείο και λίγο πιο έξω απ” το χωριό την πηγή, απ” την οποία πήρε το όνομα του.

Από το χωριό ξεκινούν δύο περιβαλλοντικά μονοπάτια, όπου το ένα οδηγεί στη Μεγάλη Σπηλιά και το άλλο στο οροπέδιο και στη κορυφή της Μικρής Ζήρειας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να φτάσουν μέχρι τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και το Σπήλαιο του Ερμή. Επίσης, μπορεί κανείς να γνωρίσει το θεϊκό βουνό της Ζήρειας – Κυλλήνης με jeep ή mountain bike (που διαθέτει ο ξενώνας μας) μέσω του χωματόδρομου που συνδέει το Κεφαλάρι με τη Μάννα και τα Τρίκαλα.

8 kefalari1 xwrio (5)   

    

 

Διαμονή στο χωριό Κεφαλάρι

 

Filed Under: Κρυονέρι

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.