oreinikorinthia

Μανιταροεξόρμηση 14-15-16 Νοεμβρίου 2014 στη Λίμνη Δόξα – ΦΕΝΕΟΣ

14-15-16 Νοεμβρίου ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΡΟΥΦΑ στο «ΕΥΧΑΡΙΣ Filoxenon»,  Φενεός – Λίμνη Δόξα

manitaroexormisi

Επιθυμώντας να σας προσφέρουμε μια ευχάριστη απόδραση στο
«Εύχαρις Filoxenon» και στο «Αρχοντικό Πρεδάρης» συνδιασμένη με την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την γεύση σας προσκαλούμε σε θεματικό τριήμερο γνωριμίας με τον ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ και την ΤΡΟΥΦΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δύο διανυκτερεύσεις στο «Εύχαρις Filoxenon» με πλούσιο σπιτικό πρωινό με ντόπια προϊόντα και απεριόριστη κατανάλωση ποικιλίας

ροφημάτων καθ όλο το 24ωρο.

 

Παρασκευή 14/11/13

Γύρω στις 09.00 το βράδυ, μετά την άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτιά σας, θα απολαύσουμε όλοι μαζί το βραδινό μας γεύμα συνοδεία σπιτικού ντόπιου κρασιού ή τσίπουρου και θα γνωρίσουμε τους έμπειρους μανιταροσυλλέκτες κι ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο.

 

Σάββατο 15/11/13

Μετά το πρωινό γεύμα, γύρω στις 10.30 εξορμούμε για αναζήτηση και συλλογή μανιταριών και κυνήγι άγριας τρούφας με εκπαιδευμένο «τρουφόσκυλο» σε δασικά μονοπάτια γύρω από την λίμνη και στους πρόποδες της Ντουρντουβάνας και του Χελμού.

Με την συντροφιά και την καθοδήγηση του Νεκτάριου θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα βρώσιμα και νοστιμότερα καθώς και τα τοξικά κι επικίνδυνα, τις βασικές κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους.

 

Με το τέλος της εξόρμησης και γύρω στις 03.00 μμ θα συγκεντρωθούμε σε παρείστικο πλούσιο γεύμα με παραδοσιακά πιάτα στα οποία θα πρωταγωνιστούν τα μανιτάρια που θα έχουμε συλλέξει κι άλλα…. και το άρωμα της άγριας τρούφας.

Το γεύμα μας θα συνοδευτεί με ντόπιο κρασί και για όσους επιθυμούν με επώνυμα κρασιά της Ορεινής Κορινθίας, του  βιολογικού κτήματος-οινοποιείου Γκιούλη.

Η Ερμιόνη Γκιούλη θα μας παρουσιάσει τις εξαιρετικές ετικέτες  «Μοσχοφίλερο & Souvignon Gris», blend μοσχοφίλερου με την παλιά Γαλλική λευκή ποικιλία που αποτελεί κλώνο της Sauvignon Blanc και το «Cabernet Sauvignon & Αγιωργήτικο» θαυμάσιο ερυθρό από δύο διεθνώς γνωστές ποικιλίες της Γαλλίας και της Νεμέας.

Επίσης θα μας μιλήσει για τις τοπικές ποικιλίες, την καλλιέργεια, τον τρύγο, την οινοποίηση, την εμφιάλωση και παλαίωση και τις γευστικές τους ιδιαιτερότητες.

 

Στην συνέχεια του γεύματος, γύρω στις 05.00 μμ, θα έχουμε ενημέρωση για τον ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ και την ΤΡΟΥΦΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.

Οι μανιταροερευνητές μας θα μας μιλήσουν για τις βασικές κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά των άγριων μανιταριών και της άγριας τρούφας, τις ιδιότητες τους, την διατροφική τους αξία, τις τεχνικές επεξεργασίας και συντήρησης και τους τρόπους χρήσης τους στην κουζίνα μας σε πεντανόστιμες  και υψηλής διατροφικής αξίαςσυνταγές.

Στην διάρκεια της ενημέρωσης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας η όποιο άλλο ρόφημα ή ποτό επιθυμείτε με κέρασμα γλυκό κουταλιού μανιτάρι και λικεράκι μανιτάρι.

 

Κυριακή 116/11/13

Μετά το πρωινό μας γεύμα, γύρω στις 10.00 πμ αναχωρούμε με τα τζίπ σας ή/και τα τζίπ μας για «μανιταροεξόρμηση» στα βελανιδοδάση και ελατοδάση του Χελμού.

Η αναζήτηση και η συλλογή μανιταριών συνεχίζεται παράλληλα με περαιτέρω ενημέρωση γι αυτά τα θαυμαστά δώρα της φύσης.

Καταλήγουμε στην Ζαρούχλα σε παραδοσιακό café-bar δίπλα στο Ζαρουχλιώτικο ρέμα για χαλάρωση απολαμβάνοντας το ζεστό ρόφημά μας ή ντόπιο τσιπουράκι.

Στην συνέχεια όσοι επιθυμούμε οδηγούμαστε σε ταβέρνα της περιοχής για γεύμα πάντα με την συνοδεία ιδιαίτερων πιάτων με τα μανιτάρια που θα έχουμε μαζέψει.

Τέλος όσοι διαθέτουν δικά τους τζίπ μπορούν να αναχωρήσουν από Ζαρούχλα. Οι υπόλοιποι επιστρέφουμε στον ξενώνα μας στον Φενεό για ετοιμασία προς αναχώρηση.

 

  • Κόστος συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με δύο διανυκτερεύσεις € 115.-
  • Κόστος συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με μία διανυκτέρευση € 85,-
  • Κόστος ημερήσιας συμμετοχής στην μανιταροεξόρμηση-ενημέρωση και στο γεύμα € 30,- ανά άτομο.
  • Κόστος κατανάλωσης βιολογικών κρασιών του κτήματος «Γκιούλη», ειδική προσφορά € 6,- ανά φιάλη ερυθρού ή λευκού.
  • Εξαιρούνται το κόστος του δείπνου την Παρασκευή το βράδυ που είναι ανάλογο με την επιλογή σας (το κρασί είναι κέρασμα). Το κόστος ροφημάτων-ποτών κατά την ενημέρωση το Σάββατο το απόγευμα καθώς και το κόστος κατανάλωσης στο café-bar και στο προαιρετικό γεύμα την Κυριακή.

** για επιπλέον άτομα στο ίδιο δωμάτιο, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το κόστος.

*** το πρόγραμμα ως προς τις ώρες ενδέχεται να αλλάξει σύμφωνα με την επιθυμία της παρέας και τις καιρικές συνθήκες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ στο e-mail: info@efharisfiloxenon.gr  ή στα τηλ.: 6944 768115 , 6944 898964,  27477 70300

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις